Pimp and upcycle your life

Bij hippe huisvlijt vind je allerlei leuk ideeën om je interieur, kledingkast, eten, cadeautjes en wat je nog meer kunt verzinnen in je leven een persoonlijke touch te geven. Een beetje recycling en een beetje van jezelf. Ook als je zelf niet handig bent is het mogelijk om een van de voorbeelden in bezit te krijgen, je kunt dan contact met mij opnemen en in overleg bepalen we dan de prijs en maak ik het voor je.

zaterdag 30 juni 2012

Tuin en balkon

Vol met bloemen en bijtjes

Van de week zat ik op het balkon en realiseerde mij hoe mooi het pallet-tuintje erbij stond. Ik wilde jullie dit niet onthouden vandaar hier een foto van het mini tuintje op zijn mooist. De bijen zijn er ook dol op, zo leuk als je realiseert dat er ergens in een bijenkas gedanst wordt om de anderen op de hoogte te stellen van jouw tuin. Blijkt hij ook nog eens goed voor de natuur te zijn.

woensdag 27 juni 2012

Kinderen

Djeppe & Feline

Morgen is een verdrietige dag. Ik was uitgerekend van onze tweeling, Zipje en Zopje. Zopje was al overleden in week 12 van de zwangerschap, en we hebben haar Feline genoemd. En met 23 weken is ook ons zoontje Djeppe overleden in mijn buik nadat ik ernstige zwangerschapsvergiftiging  had gekregen in week 19. Ik wou er toch even bij stilstaan. En een afbeelding van zijn geboortekaartje laten zien. Deze had ik zelf ontworpen in de weken dat ik in het ziekenhuis lag en nog goede hoop had dat alles goed zou komen. Het kaartjes was eigenlijk in het groen en blauw. Maar na zijn overlijden op 29 februari hebben we er voor gekozen hem in grijstinten te laten drukken met de volgende tekst er bij.

Jij maakte ons ouders. Jij liet onze droom uitkomen.
Ook al liep hij anders af dan wij hoopten.
Wat waren wij gelukkig toen je bij ons lag.
Wij konden ons niet voorstellen dat er ooit een
mooier, perfecter kindje geboren was. Dat je hartje
niet klopte, leek bijna onbelangrijk. Je was er,
we hielden je vast. Jij gaf ons superkracht.
Jij maakte het onmogelijke mogelijk. Binnen een
paar uur leefden we een heel leven samen. Nu laten
we je los. Je bent weg, maar voor eeuwig dicht bij
ons. Onze onvoorwaardelijke liefde.

Liefs Papa & Mama

Djeppe Johannes Douwe Bosch

+ 29 februari 2012                  Geb: 1 maart 2012

zondag 24 juni 2012

Haaksels en breisels

Kussen

Het was een beetje stil de afgelopen week, ik was een beetje ziek. Maar door het veel op bed liggen heb ik wel mijn haaksel  af. Het is een kussen geworden. De achterkant van het kussen heb ik gemaakt van een oude postzak, wel eentje zonder de Nederlandse vlag erop, want de kleuren staan niet zo goed bij de inrichting.  Ik vind hem zelf erg leuk geworden en ik heb geloof ik ook aardig de haaksteek onder de knie. Zie hier het resultaat van mijn eerste haakwerk.

De voorkant

De achterkantzaterdag 16 juni 2012

Lampen

Oude kanten kleedjes.

Ik weet ze zijn fout heel fout, de gehaakte/kantgekloste omakleedjes. En toch ik heb er wat mee. Ik wil ze niet in huis op ieder tafeltje maar ik sta er bij de kringloop iedere keer mee in mijn handen. Op internet heb ik een werk beschrijving gevonden om er een lampenkap van te maken. Dit was 1 grote lamp voor bijvoorbeeld de eettafel. Nou is onze eetkamer al voorzien van een zelf ontworpen lamp (binnen kort hier een blogje over neerzetten denk ik). Maar ik was nog wel op zoek naar een mooie lamp die wat sfeer bracht in ons zitgedeelte. Daarom heb ik 5 kleine bollen gemaakt van de kleedjes in plaats van 1 grote. Tijdens het proces kwam ik er ook achter dat niet alles in de beschrijving die ik had gevonden even handig was. Ik heb dus een paar verbeteringen aangebracht. In de beschrijving stond dat je de kleedje vol moest smeren met behangplaksel op de ballon moest smeren laten drogen, ballon leeg laten lopen en klaar was lamp. Nou niet dus. Vandaar hier mijn werkbeschrijving. Wat heb je nodig?

Zakje ballonen in de maat en vorm die je wilt hebben.
Behangplaksel (op zijn sterkst aangemaakt).
Heel veel oude kleedjes
Naald en draad.
Een grote kwast.
Iets om de ballon aan op te hangen (ik heb kledinghangers gebruikt).
Spuitbus verf in de kleur die je de lamp wil hebben.
Lint in de zelfde kleur als de verf.
Led-lampen.
Textiel lijm
Brandvertragende spray.
Metalen schaal.
Klein rond ornament te grote van de onderkant van de schaal.
Pendels.
Gereedschap voor elektra.
Haak en plug, om het geheel op te hangen.
elektrischiteitsdraad.

Een deel van wat je nodig hebt

Ik ben begonnen met de kleedjes goed te doordrenken met behangplaksel. Daarna heb ik ze op de ballon geplakt, en ze allemaal een klein stukje te laten overlappen. Om alles mooi strak te krijgen heb ik de boel daarna nog eens ingesmeerd met plaksel en een kwast en op de ballon laten drogen (tip: kijk af en toe wel of de kleedjes aan de onderkant van de ballon niet loslaten. Doen ze dat wel, dan de boel weer met een vochtige kwast goed vastsmeren). Toen de boel droog was liet ik de ballon leeglopen, maar helaas: ik vond dat het geheel niet goed genoeg in vorm bleef. En ik vond het niet zo mooi dat de kleedjes toch allemaal een beetje van kleur bleken te verschillen. Daarom heb ik opnieuw een ballon in de bol opgeblazen tot dat alles weer strak stond en heb ik alles met een spuitbus gebroken wit bespoten. Alles weer goed laten drogen en het proces een paar keer herhaald. (als de ballon tussentijds leeg loopt kun je gewoon weer een ballon er in op blazen het gaat er om dat alles goed strak blijft staan) ook bleven sommige kleedjes niet goed aan elkaar plakken (denk door dat de wol of garen toch iets synthetisch bevatten daarom heb ik heel voorzichtig sommige kleedjes met een paar steekjes aan elkaar bevestigd). Daarna hebben ze een paar dagen uitgehard en heb ik de ballonen lekgeprikt. Om het gat dat aan de bovenkant zit heb ik met textiellijm een satijnlint geplakt.
Voor de lamp zelf heb ik pendels gehaald, maar je kan het natuurlijk ook zelf maken met losse onderdelen, als je niet zeker van je zelf bent, vraag dan iemand met verstand van elektra om je te helpen. De halve cirkel waar de draden in zitten verwerkt heb ik gemaakt van een metalen schaal en als versiering heb ik er een klein rond ornament op bevestigd en de boel daarna ook wit gespoten. Voor de veiligheid heb ik de kapjes nabehandeld met een brandvertragende spray. En ik heb er ledlampen in gedaan; die worden niet zo heet.
Voor het ophangen heb ik het oog gebruikt wat in een van de pendels zat, anders kan je natuurlijk ook met ijzerdraad een oogje maken.Ik ben redelijk tevreden over het resultaat. Ik ben alleen nog op zoek naar een beter manier om de kapjes aan de lampen te bevestigen. Mocht iemand ideeën hebben dan hoor ik het graag. En er is een kapje dat ik niet helemaal vind gelukt dus wanneer ik weer kleedje op de kop tik, maak ik daar een nieuwe voor.

woensdag 13 juni 2012

Kinderen

Schilderen

Van de week waren mijn nichtjes bij ons op bezoek. En we hebben geschilderd. Ninouk, de oudste, mocht als een echte kunstenaar achter de schildersezel staan. En Yinthe heeft naast het doek ook de vloer bewerkt. Wel een tip wanner je een bijna tweejarige met verf laat spelen; strippen tot op de luier en een oud T-shirt aandoen. En laten schilderen in de buurt van de badkamer. Want na het verfavontuur heb ik Yinthe in een ruk door in bad gepropt. Gelukkig ligt mijn werkkamer naast de badkamer dus het verfspoor valt mee.

Ninouk
           
 Yinthe

zaterdag 9 juni 2012

Beesten

Harry

Heb ik je voor niks zo skattig gemaakt Harry. Het WK is weer voorbij.
Schilderijen


Mannetjes schilderij

Toen ik mijn man leerde kennen was hij best onder de indruk van mijn schilderwerk. Zijn vraag was op een gegeven moment dan ook of ik een schilderij voor hem wou maken. En hij wou het van mij kopen, dus zie hier mijn eerste verkochte en in opdracht gemaakte schilderij. Ik heb het gemaakt aan de hand van hoe ik hem toen zag, en erg veel is er niet veranderd het is nog steeds een vrolijke lieve man die wel van wat humor houd. Zie de grappige mannetjes. De mannetjes heb ik jaren lang avonturen laten beleven in de tal loze dummy’s die ik heb vol getekend en geschreven. En sinds 2008 hebben ze dus een permanente plek op een schilderij gekregen. Dus tip teken en schrijf je fantasie op in een dummy wie weet waar je het later in terug kan laten komen.donderdag 7 juni 2012

Haaksels en breisels

Haakles

Vandaag kwam mijn moeder een dagje langs, en op mijn verzoek heeft ze mij de grondbeginselen van het haken bijgebracht. En niet voor zomaar iets, nee ik wil de kussens op de bank gaan voorzien van nieuwe hoezen.  En het leek mij een leuke klus die ik kan gaan doen de komende tijd.  Ik zit op het moment veel in wachtkamers bij artsen en voor therapie in het revalidatiecentrum, en de hoeveelheid leesvoer in de wachtkamer daar heb ik al uit. En haken leek mij nou echt iets wat je zo kan oppakken en weer wegleggen als je aan de beurt bent. Voor nu de eerste poging met hulp van mijn mams.


dinsdag 5 juni 2012

Werk aan de winkel

Voorraadje aangelegd

Vandaag had ik de auto de hele dag voor mijzelf. En een enorme waslijst aan dingen die ik nodig had. Ik heb dus heerlijk geshopt, van de bouwmarkt naar de speelgoedwinkel en onderweg nog een heleboel andere winkels aangedaan. Zie hier de bulk aan producten die de komende tijd omgetoverd gaan worden tot juweeltjes voor in huis of als Cadeautje. 


zaterdag 2 juni 2012

Gebruiksvoorwerpen

Voorraadbussen

De hertjes die ik vorige week op Terschelling heb gekocht hebben een bestemming gekregen. Ik heb er voorraadbussen mee opgeleukt. Wij hebben in de keuken een paar potten van Alessi staan waar ik helemaal dol op ben, alleen erg prijzig. Al rondsnuffelend op het internet kwam ik een leuk idee tegen, wat erg goed past bij onze Alessi-potten. Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven en zie hier het resultaat. Op internet hadden ze het met mooie glazen potten gedaan die eerder een functie van jampot of iets dergelijks hadden. Ik vond alleen die jampotten die ik tegenkwam te klein. Ik denk dat de voorbeelden die ik zag in Amerika gemaakt waren want wat ik mij herinnerde van de supermarkten daar is dat je alleen mega potten jam en pindakaas kon kopen. Hier in Nederland houden we het wat kleiner.


Dus ik heb een paar mooie potten gekocht bij de Ikea. De hertjes er met 2 componentenlijm op geplakt en met een spuitbus  in 1 kleur gespoten. Ik vind ze erg goed geslaagd, ik denk dat er in de toekomst wel cadeautjes met bv eigengemaakte koekjes, scrub of jam in zullen zitten.