Pimp and upcycle your life

Bij hippe huisvlijt vind je allerlei leuk ideeën om je interieur, kledingkast, eten, cadeautjes en wat je nog meer kunt verzinnen in je leven een persoonlijke touch te geven. Een beetje recycling en een beetje van jezelf. Ook als je zelf niet handig bent is het mogelijk om een van de voorbeelden in bezit te krijgen, je kunt dan contact met mij opnemen en in overleg bepalen we dan de prijs en maak ik het voor je.

dinsdag 31 juli 2012

Schilderijen

Rood en geel

Al eerder heb ik jullie een aantal schilderijen laten zien.Deze exemplaren hangen allemaal bij ons in huis. Ik krijg er vaak complimenten op en op een gegeven moment kreeg ik de vraag van een vriend van mijn man of ik niet iets kon maken dat goed bij hem in huis zou staan. Nou ben ik geen kunstenaar die heel autonoom werkt. Ik heb een aanknopings punt nodig. Als ik dan ook wat maak voor een ander dan kijk ik goed naar zijn of haar leven. Voor dit schilderij ben ik uitgegaan van zijn woonkamer de plaats waar het schilderij moest komen te hangen. Hij houd vooral van de combinatie geel en rood. Ik wist al dat hij het vlakjes schilderij heel mooi vond. Vandaar dat ik met deze gegevens aan de slag gegaan. In de tijd dat ik met dit schilderij bezig was vond ik het symbool voor het eeuwige leven erg mooi, gewoon de vorm ervan. Ik ben dus met stukken papier aan in de weer geweest met dat symbool als uitgangspunt. Na veel knippen en schuiven op het doek kwam ik uit op een soort van engelen vorm. Ik heb deze vorm met de vlaken in gedeeld en de omgeving er omheen bewerkt met gele en witte verf waardoor er mooie overgangen ontstonden. Als afwerking heb ik koper kleurige verf genomen voor de randen. Zelf vind ik hem erg mooi geworden. En gelukkig vond de nieuwe eigenaar dat ook.


zaterdag 28 juli 2012

Leuke winkeltjes

Woodstock

Zoals ik al had geschreven zijn we weer even wat dagen op Terschelling geweest. Een vakantie in het buitenland zat er nog niet in aangezien ik nog aan het herstellen ben van de zwangerschapsvergiftiging. Toch fijn als je schoonouders dan een heerlijk plekkie in de duinen bezitten waar je even tot rust kan komen. Naast genieten van de mooie natuur heb ik natuurlijk ook weer even een bezoek gebracht aan mijn favoriete winkeltjes daar. Deze keer Woodstock. De naam zegt het eigenlijk al een winkeltje met wat hippie achtige kleding. Maar ook hele mooie tassen en soms schoenen. Maar waar het winkeltje voor mij echt in uit blinkt zijn de kindervestjes. Ze hebben super schattige gebreide vestjes in de meest vrolijke kleuren. En de meeste hebben een geweldige punt must. Mochten wij in de toekomst weer een kindje krijgen dan word er zeker zo’n vestje aangeschaft. Deze keer hebben we er een gekocht voor mij zwager en schoonzus. Zij verwachten een kleintje in september. Ik heb geen foto van dat vestje want dan weet iedereen meteen wat het word maar ik heb even een ander schattig exemplaar op de foto gezet. Zeg nou zelf een baby in dit vestje is toch gewoon om op te vreten. En ze zijn ook nog eens lekker warm en van wol gemaakt die niet kriebelt.maandag 23 juli 2012

Lekker eten

Aardbeienjam

Nu we toch bezig waren met Mart-aankopen te verwerken, ben ik ook voor het eerst in mijn leven jam gaan maken. Ieder jaar krijg ik wel een paar potjes van mijn moeder en inmiddels ook van mijn schoonmoeder. En ik vond dat het eens tijd werd dat ik de geste terug ging doen. Dus op naar de Mart en zoeken naar het stalletje met goedkope maar toch nog redelijke aardbeien. Het leek mij handig te beginnen met de simpelste jam. Ik wil ook nog bananenjam gaan maken, ooit eens een potje gekregen en ik vond dat zo lekker maar nooit meer ergens kunnen vinden. Maar voor nu dus aardbeienjam, eigenlijk is het heel simpel. Op het pak geleisuiker staat precies hoe het moet. Het hele huis rook na 5 minuten heerlijk naar aardbeitjes, waarop mijn man meteen even in de keuken kwam testen hoe de jam smaakte. Ik kan zeggen hij is goedgekeurd. Een leuk etiket erop en een gezellige bovenkant, en kijken wat mijn moeder en schoonmoeder er van vinden. Hopelijk kan ik deze oudhollandse traditie gaan voortzetten in de toekomst.


zaterdag 21 juli 2012

Lekker eten

Tomatenketchup

Een paar tramhaltes van mij verwijderd ligt de Haagse mart (inderdaad zonder K) en vooral in het voorjaar kun je daar prima slagen voor -letterlijk- bakken groente en fruit voor een prikkie. Ik word er zo hebberig van, al dat vers uit het Westland. Het is tijd dus om jam en andere dingen te gaan maken. Zo heb ik laatst tomatenketchup gemaakt, heerlijk bij een stukje vlees en dat allemaal zonder kleur- geur of wat voor stoffen dan ook. Ik heb hiervoor een basisrecept genomen van internet en een beetje gespeeld met de kruiden die ik er in heb gedaan. Waar ik uit uiteindelijk achter kwam is dat het niet zoveel uitmaakt wat je er in doet, als je maar aan het eind alles even laat doorkoken met een kaneelstokje. Word het echt heerlijk van. In het recept dat ik had stond dat je alleen de harde kern moest verwijderen en vervolgens alles moest fijn pureren en zeven. Maar ik kreeg meer een soort van tomatenbouillon en ik vind nou juist dat beetje lobbige zo lekker. Dus alles in de blender en gewoon het vruchtvlees gebruiken. Maar ja die pitjes. Het kosten heel wat moeite om het een smeuïg geheel te laten worden en het werd door de pitjes ook een beetje bitter (maar dat lost het kaneelstokje dus heel goed op). Dus voor lading twee ga ik de pitjes wel verwijderen. Ik heb deze keer flessen besteld bij http://www.flessenland.nl/ omdat ik niet de hele winter potjes en flesjes had gespaard. Maar voor volgend jaar bewaar ik gewoon alle lege potjes en sausflesjes. Daarna heb ik de flessen voorzien van een leuk etiket en een gezellige bovenkant en naast een voorraad voor mijzelf heb ik nu ook een leuk cadeautje in de kast staan.

maandag 16 juli 2012

Vakantie

Bunkertje

Het is een beetje rustig op Hippe-Huisvlijt want we zijn er even wat dagen tussen uit. We zitten lekker op Terschelling in het bunkertje van mijn schoonouders. Het is een heerlijk stekje midden in de duinen. Heel rustig, en zo nu en dan komen mijnheer en mevrouw fazant langs om ons te begroeten. Ze hebben zelfs uit mijn hand gegeten. Binnenkort komen er wat blogs aan met leuke winkeltjes die je hier op Terschelling kan bezoeken, Ik heb een superleuk jurkje gekregen van mijn man. Jullie krijgen hem nog wel te zien in het blog over het winkeltje waar we hem hebben gekocht. Voor nu een beeld van waar wij onze zomervakantie verblijven. Wanneer we terug zijn overlaad ik het blog weer met leuke inspiratie. Voor nu blijf ik nog even relaxt doen. Want bij jullie giet het geloof ik van de regen maar hier is het heerlijk weer.
 ons stekkie

Mijnheer Fazant

dinsdag 3 juli 2012

Nieuwe slachtoffers

Weer een hele stapel werk.

De afgelopen tijd heb ik weer een hoop objecten verzameld die nu liggen te wachten op een pimpbeurt. Meestal loopt het niet zo storm met de spulletjes omdat ik  mijzelf een maximale prijs opleg voor ik begin te shoppen in de kringloop of op marktplaats. En ik merkte dat het bedrag dat men tegenwoordig wil hebben voor zijn oude spulletje flink aan het oplopen is. Soms vind ik het waard, maar meestal denk: mensen ik kan er wat moois van maken maar wat je nu aanbiedt is in wezen toch echt nog troep en daar ga ik niet de nieuwprijs voor betalen. Vooral de kringloopwinkel bij ons in de buurt biedt de spullen aan voor veel te hoge prijzen. Maar zo vlak voor de vakantie merk je op marktplaats: men wil er nog snel even vanaf. Dus zie hier een superleuke schommelstoel die je kunt inklappen, een vitrinekastje, een krukje (en een die al jaren bij mij in huis staat, maar samen krijgen ze een nieuwe look zodat ze bij de rest van de slaapkamer passen)en een oude kist. Daarnaast ben ik nog steeds bezig met 2 kasten in huis en gaat het project gehaakte kussenhoezen gestaag veder. Zie hier de aanwinst van de afgelopen tijd.


zondag 1 juli 2012

Kleding

Verkleedfeestje

Gisteren vierde een van mijn vriendinnen haar verjaardag, en altijd leuk: het feestje had een thema: Kom als je buitenaardse echte zelf, of als je daadwerkelijk een mens bent vergeet je handdoek niet(als je hitchhiker's guide to the galaxy hebt gelezen snap je deze opmerking). Siebe(mijn man)en ik hebben de registers eens even lekker opengetrokken en ons goed verkleed. Zie hier het resultaat. De wapens komen uit de speelgoedwinkel en hebben we bewerkt met een spuitbus. Mijn rocket, straalaandrijving heb ik gemaakt van twee petflessen die ik ook heb onderworpen aan een spuitbuskuur en vervolgens heb voorzien van vlammen van crêpepapier en banden om ze op mijn rug te bevestigen. Mijn jurk heb ik gemaakt van heel foute glimstofjes van de markt. Siebe was als men in black agent W verkleed compleet met ID en natuurlijk een mini handdoek in zijn binnenzak.

 Samen met mijn man

Maaike, Anja (met alien uit alien) en Lynn