Pimp and upcycle your life

Bij hippe huisvlijt vind je allerlei leuk ideeën om je interieur, kledingkast, eten, cadeautjes en wat je nog meer kunt verzinnen in je leven een persoonlijke touch te geven. Een beetje recycling en een beetje van jezelf. Ook als je zelf niet handig bent is het mogelijk om een van de voorbeelden in bezit te krijgen, je kunt dan contact met mij opnemen en in overleg bepalen we dan de prijs en maak ik het voor je.

maandag 31 december 2012

Meubels

Stoelen

Al anderhalf jaar stonden ze in huis, half af en iedere keer dat ons bezoek er in plaats nam schaamde ik mij dood. Twee geweldige fauteuils maar nog zonder rugleuning. Vreselijk zaten ze geen steun en een leuning die prikte en porde.

Toen we ze kochten op marktplaats zat er oude en vieze stof op en het hout had iemand ooit geprobeerd opnieuw te lakken. Alleen hout wat is behandeld met olie moet je niet met lak gaan bewerken, dat word heel vies. Samen met mijn man heb ik dan ook de stoelen volledig gestript. Stof er af en vies geworden lak te lijf gegaan met afbijt. Daarna de stoelen helemaal kaal geschuurd en op nieuw in de beits gezet. De zitting had ik ander half jaar geleden ook bekleed alleen, die leuning!!!. Met mijn eigen tecker kwam ik niet door het hout, en na de zwangerschap en het herstellen hiervan bleef het project maar liggen. Tot een paar weken geleden ik heb de stoelen mee genomen naar mijn ouders en door de tecker met compressor is de klus eindelijk geklaard.


Hier onder de werk beschrijving en eind resultaat.


 Dit zijn de stoeltjes toen we ze net hadden gekocht

De zitting heb ik er helemaal afgehaald. gelukkig had ik met het binnen werk erg veel mazzel. De veren waren nog goed en de laag jute die er overheen zat was ook nog van goede kwaliteit. Om de stof die we hadden uitgezocht en ook om voor de hocker (zie het blog van 12 mei 2012) hadden gebruikt er zo mooi mogelijk om heen te krijgen heb ik nog wel een laag fiberfill omheen gespannen. Zoals je op de onderste foto kan zien. Wanneer je met het bekleden begint is het het best om steeds de twee overkanten vast te zetten. Je begint met de een kant en zet deze vast in het midden. Daarna zet je tegenover liggende kant vast terwijl je de stof strak trekt. Vervolgens de andere zijkant en weer de tegenovergestelde kant. Zo ga je steeds rond terwijl je de stof steeds strak trekt. De hoeken heb ik naar binnen geslagen alsof ik een cadeautje moest inpakken ook weer strak getrokken en vast gezet.

 Het binnenwerk

 Laag jutte

Voor een mooi effect fiberfill

De stoel zelf hebben we helemaal behandeld met afbijtmiddel. Een naar klusje wat je het beste buiten kan doen en anders in een goed geventileerde ruimte. Daarna heeft mijn man de stoelen helemaal glad geschuurd en heb ik het geheel in de beits gezet. Ik heb voor 3 lagen gekozen omdat dat het mooiste kleur effect gaf met de beits die we hadden uitgekozen.


Naar klusje

Vervolgens hebben de stoelen bijna anderhalf jaar in huis gestaan zonder rugleuning, wat erg onhandig zat. Maar helaas, na alle problemen met mijn gezondheid het afgelopen jaar waren mijn handen zo zwak dat ik de kracht niet had om de stof goed strak te trekken. Toen de kracht weer toe nam heb ik de stoelen mee naar mijn ouders genomen en met hulp van stiefvader Peter en de tecker met compressor is het gelukt ook de leuning mooi te maken. Als laatste een afwerk lint om de nietjes van de leuning weg te werken. En we kunnen ons bezoek eindelijk een goede stoel aanbieden.

Het eindresultaat
vrijdag 28 december 2012

Haaksels en breisels

In een rondje

Na de steken uit het boekje van mijn moeder te hebben uitgeprobeerd ben ik op internet gaan snuffelen tussen de verschillende tutorials. Er zijn er heel veel maar deze vond ik zelf heel fijn ze laat alles in een goed te volgen tempo zien en er is geen hinderlijk gepraat tussen door. Het leek mij deze keer leuk om eens rond te gaan haken en weer alle kleurtjes die ik heb gekozen voor de woonkamer te gebruiken en natuurlijk weer de postzak voor de achterkant. Zie hier het resultaat, nog 4 kussens te gaan.donderdag 27 december 2012

Cadeautjes

Snoeppotten voor jongens

Mijn pottenconcept was tot nu toe meer iets voor vrouwen en meisjes. Maar ja als je kerst gaat vieren met een gezien met drie jongens en een meisje dan moet je wat anders verzinnen dan prinsesjes, konijntjes en poedels in rose en paars. het eerste idee kwam boven borrelen toen ik een zakje lego mocht uitzoeken bij de Gamma, ik had blijkbaar genoeg geld uitgegeven bij de bouwmarkt en dus kreeg ik lego. Ik heb de lego in elkaar gezet, op een deksel geplakt en zwart gespoten. Het hoofdje van het poppetje heb ik later pas weer toegevoegd evenals het doorzichtige scherm van de helikopter. Zodat het nog echt herkenbaar is als lego.Jongen twee was ook niet een heel groot probleem, hij is dol op kleine beestjes dus de boerderij dieren konden gewoon. Geen schattige konijntjes alleen, maar een stoeren geit en kalkoen. Blauwe spuitbus en ook deze snoeppot was een feit.Toen kwam de uitdaging, de oudste is vijftien jaar en vooral dol op Minecraft (een computerspel kwam ik later achter). In dat spel komt een creeper voor (een soort van monstertjes). Ik heb het met hulp van zijn stiefvader dan ook op mij genomen om een creeper te maken. De creeper heb ik gemaakt met behulp van oude plastiek CD hoesjes. Plasticlijn, plamuur en een spuitbus groen. Gelukkig bestaat dat spel uit pixelfiguren, heel rechttoe rechtaan. Ik heb een soort van doosjes gemaakt van de CD hoesjes en die geplakt geplamuurd en aan elkaar bevestigt. Daarna op de deksel geplakt en groen gespoten. Met zwart het gezicht erop en een zelf gemaakt cadeau voor de meest moeilijke doel groep "pubers van het mannelijk geslacht" is een feit. 
Ik ben erg blij met het resultaat, en de heren ook. Ze waren erg verrast, en vooral de creeper viel in goede aarde. Gelukkig want het was me een klus om dat ding te maken.dinsdag 25 december 2012

Feesten

Kerststukken

ik vind het heerlijk om met bloemen bezig te zijn en om ze in huis of op het balkon te hebben. Rond de feest dagen plan ik dan ook altijd een dag dat ik lekker aan de slag kan. Dit jaar dreigde het bijna niet te lukken door de drukte. Een klein voordeel was dat ik ook een stuk voor een klant van mijn man zou maken. En dan is het in ene een stuk makkelijk om er tijd voor te vinden, ik weet niet wat dat is maar het werkt wel.

Als ik aan de slag ga bedenk ik losjes wat ik wil, de kleuren stijl en het aantal stukken. Daarna ga ik shoppen, groen, oasis, lintjes, kaarsen, ballen en wat je maar leuk lijkt om in je stuk te stoppen. Ik heb in de loop van de jaren genoeg bakjes bij elkaar gespaard dus die trek ik gewoon uit de kast. Voor het stuk van de klant heb ik een bord gebruikt. En daar een oasis krans bevestigt met een lijmpistool zodat het geheel er tijdens de reis niet af zou schuiven. Voor alle stukken ben ik begonnen met de plek voor de kaars te bepalen. Toen heb ik de basis van groen gemaakt. En als laatste voeg je je decoratie toe. Mocht je bang zijn voor brand dan kan je het stuk nog inspuiten met brand vertraagde spray (ik haal dat bij de feestwinkel). Maar hout je kaarsen altijd in de gaten.

Hieronder de resultaten.


 Het stuk voor de klant

 Voor bij ons thuis

Als Cadeautje voor de vrienden 
bij wie we kerst gaan vieren


Als je nou geen stukken wilt maken dan is het ook heel goed mogelijk om in een vaas mooie kerstige stukken te creeeren, zoals je hier onder kunt zien. Een stuk in mij tulpenvaas, met kleine glitter-roosje.
 Tulpenvaas

Of zo als hier waarin ik glitter appeltjes op een stokje tussen de bos heb gestoken. De appeltjes lagen bij de bloemist waar ik altijd kom. Normaal een gewoon boeket, nu een in kerstsfeer.

 Appeltjes op een stokje
maandag 24 december 2012

Feesten

Inpak Ideeën

Een cadeautje krijgen en geven is altijd leuk . nog leuker is het als er ook een leuke verpakking om heen zit. Dit jaar heb ik mij eens goed uit geleefd. Ik heb er oude kerst versiering, veertjes, lintjes en naam kaartjes bij gehaald. Hier onder wat voorbeelden.Wil je nou voor een andere gelegenheid je cadeautjes leuk inpakken dan neem je gewoon ander papier, en vervang je de kerst versiering door ballonnen, parapluutjes, glinsterende steentjes, bloemen, strikjes en noem maar op. Ik zal de komende tijd de verschillende verjaardag cadeautjes fotograferen en er dan een aantal posten.

veel plezier


zondag 23 december 2012

Feesten

Kerstsfeer

Wat vliegt de tijd, ik had zoveel op het blog willen zetten deze maand maar voor je het weet verging de wereld zonder dat ik het door had en was het zo 23 december. Dat ik niks heb geblogd betekent trouwens niet dat ik heb stil gezetten. Het huis is helemaal in kerstsferen Onder de boom ligt een stapel (bijna allemaal) zelf gemaakte cadeautjes. Helaas kan ik die pas na de feestdagen op het blog zetten omdat ik niet wil dat de krijgers al weten wat de kerstvrouw voor ze in petto heeft. En hebben verschillende klanten van mijn man ook een presentje gekregen voor de kerst. 

Voor vandaag een aantal ideetjes voor een gezellig huis, mocht je nog niet klaar zijn en anders misschien als inspiratie voor volgend jaar. Het is zoiezo handig om na te denken over kerst volgend jaar, ik ga 27 december allereerst even naar de Bijenkorf ze hebben daar zulke leuke spullen. Maar schaf je het allemaal aan voor de kerst dan ben je een fortuin kwijt. Een aantal jaar geleden ben ik zo ook aan onze boom gekomen. Ik ben eigenlijk van de echte boom, maar met 2 katten is dat geen doen. Een echte laten ze niet met rust terwijl de nepperd geen blik waardig word gegund. De dag na kerst spoor ik dus altijd wat leuks op voor het jaar erop. Hoef ik niet de drukte in op de verschillende kerst afdelingen in de dagen oor kerst en ik heb toch super leuke spulletjes.

Voor nu foto's van de boom en de krans voor op de deur.

Met kerst ben ik zo blij dat we een erker
 hebben, de boom staat er super

Krans op de voordeur.


De krans is heel makkelijk zelf te maken, het enige wat je nodig hebt zijn wat ballen in de kleuren die je leuk vind, groen, ijzerdraad en wat leuke lintjes.

Je wikkelt het het ijzerdraai een paar keer om een rond blik, vervolgens bint je de cirkel ook met ijzerdraad bij elkaar. Daarna maak je kleine "boeketjes" van een paar takken groen en bind die dakpansgewijs op de cirkel van ijzer draad tot dat je helemaal rond bent geweest. Nu rijg je vier ballen aan een lintje en maakt deze vast aan de krans. Ik heb er voor gekozen om alleen onderaan ballen te doen maar je kan er ook voor kiezen de hele krans te doen of juist minder ballen. Voor wat extra kleur nog wat lintjes hier en daar. Een een ander lint om het geheel aan de deur te bevestigen. En je voordeur is kerst klaar.

Veel plezier. zondag 2 december 2012

Nieuwe slachtoffers

De Kringloop

Een tijdje geleden schreef ik dat ik wat teleurgesteld was in de kringloop hier bij ons in de buurt. Ik vond de prijzen nl veel te hoog. Maar laatst liep ik er weer eens binnen omdat ik twee prachtige schalen zag. En wat bleek de prijs viel mee. Ik besloot ze mee te nemen. Ik heb leuk servies thuis maar bij een etentje heb ik eigenlijk nooit mooie schalen waar ik de groentes e.d. in kan serveren. Binnenkort zal ik ideeen geven voor mooi gedekte tafel. Verder viel mijn oog een een heleboel kleine dieren figuurtjes. Ik dacht gelijk aan het voorraadbussen concept en besloot dat ik er 4 mocht uitzoeken. En nog wat fotolijstjes ze zijn wat beschadigd, maar niks wat niet te fixen valt met een spuitbus.


De buit