Pimp and upcycle your life

Bij hippe huisvlijt vind je allerlei leuk ideeën om je interieur, kledingkast, eten, cadeautjes en wat je nog meer kunt verzinnen in je leven een persoonlijke touch te geven. Een beetje recycling en een beetje van jezelf. Ook als je zelf niet handig bent is het mogelijk om een van de voorbeelden in bezit te krijgen, je kunt dan contact met mij opnemen en in overleg bepalen we dan de prijs en maak ik het voor je.

dinsdag 30 april 2013

Feesten

De laatste koninginnedag

Wat een bijzondere koninginnedag hebben we dit jaar, een applicatie en dan een nieuwe koning. de eerste sinds 123 jaar. Voor deze dag heb ik weer een leuke krans voor op de deur gemaakt, dit keer weer een mat een boa, het is zo makkelijk m een volle krans te krijgen met die dingen. Een kroontje aan de boven kant en wij vierende komst van koning Willem-Alexander.



Fijne dag allemaal, en voor de gene buiten onze landsgrenzen. Kom eens naar Nederland, vanaf nu op 27 april om met ons koningsdag te vieren het is echt heel erg leuk om dat eens mee te maken.


maandag 29 april 2013

Ff tussendoor

Een Jaar

Potverdorie heb ik zomaar de eerste verjaardag van mijn blog voorbij laten gaan. Afgelopen zaterdag was het een jaar geleden dat ik mijn eerste bericht plaatste. Oke echt aan de slag ging ik toen nog niet, het was meer en aankondiging van wat er ging komen. Maar toch het was 27 april dat Hippe-Huisvlijt was geboren. Ik hoop er nog vele jaren mee door te gaan. 

Willen jullie nou iets zien of heb je een suggestie, waar jij graag iets meer over zou willen weten. Geef het door dan ga ik het eens uitproberen of ik snuffel op het net rond om de beste en leukste voorbeelden te zoeken.

groetjes en liefs Lynn

dinsdag 23 april 2013

Tuin en balkon

Pallettuin door de seizoenen heen

Bij blogger kan je bij houden hoe vaak en wanner welk bericht word bezocht. En nu de zonne strallen zich eindelijk laten zien aan ons, merk ik dat het pallettuintje weer veelvuldig bezocht. Vandaar dat ik heb besloten jullie de komende tijd op de hoogte te houden van mijn tuintje en om tips te geven hoe je hem een jaar lang gezellig kan houden met verschillende bloemen en planten.

Afgelopen najaar heb ik het tuintje voel gestopt met allerlei bollen, maar het handigste is natuurlijk om   er al meteen rekening mee te houden en er bollen en zaadjes in te stoppen met de opmaak van het geheel. Van de week ben ik ook begonnen met het zaaien van Lathyrusjes in de bovenste bak. Ze gaan straks lekker kimmen en het leuke van dit plantjes is dat je de bloemetjes er uit moet halen om nog meer bloemen te krijgen. Dus naast een bloemen wilde op je balkon of in de tuin kan je je woonkamer ook heerlijk laten geuren. Als de bollen weer zijn uit gebloeid komt er weer heerlijk een jarig spul in. Ook dan zal ik weer een foto plaatsen met tips om het hele jaar door plezier te hebben van je pallet.


Tuintje met het resultaat van de uit gekomen bollen



vrijdag 19 april 2013

Ideeen

Creatief met vogelhuisjes

In navolging van de uilen nu vogelhuisjes, ik wou dat ik bergen kinderkamers mocht inrichten. Je maakt het zo snel leuk met enkel een boel vogelhuisjes aan de muur, versiert met de leukste patroontjes. Maar ook vogelhuisjes voor in de tuin, zodat je kinderen of kleinkinderen ze in de gaten kunnen houden. Ik heb weer een kleine selectie gemaakt van wat het web te bieden heeft. Maar er is nog veel meer, gewoon ff googlen.



Vind je het lastig om ze helemaal zelf te maken dan zijn er op het web bouwpakketjes te krijgen. maar je kan oom zelf aan de slag gaan met bij voorbeeld een eigen ontwerp of een van de template's die op internet te vinden zijn. Zoals deze hier.



Voor in de tuin is papier natuurlijk niet handig ook daar kan je kant en klaar huisje kopen en zelf met verf aan de slag gaan. Overal zijn er diverse huisjes van hout te koop zoals deze.



Op het web zijn legio voorbeelden hoe je ze leuk kan schilderen of beplakken met stof of papier, deze vond ik zelf erg leuk. Maar het gaat natuurlijk om je eigen creativiteit, dus laat die lekker gaan.



Weer iets heel anders maar wel leuk en wat ik heb begrepen komen er ook vogels is (denk wel dat je de steentjes even aan elkaar moet lijmen voor je hem in de tuin hangt)een van lego.

kleurijk lego




En het leukste is dat wanneer jij zelf met je huisje bezig bent de kids ook lekker met verf aan de slag kunnen.

Kijk wat die kleintjes er van kunnen maken


Maar je kan natuurlijk ook recyclen, zoals deze van een melkpak. Maar als je zorgt dat de randjes niet te scherp zijn, zijn ook blikken, pepflessen of wat dan ook als basis te gebruiken.



Zo zie je maar er is heel veel mogelijk, huisjes puur voor decoratie in huis, of een echte voor in de tuin, waar hopelijk een nestje in komt. Denk er wel aan als je een huisje in je tuin hangt, hang hem hoog genoeg zodat de katten niet een lekkere lunche hebben.

Als laatste wil ik jullie deze niet onthouden, ik heb niet kunnen vinden hoe je hem zelf maakt, maar met een beetje handigheid moet het toch te doen zijn. Ik denk zelfs dat ik hem nog wel een keer ga maken. En dan ja dan zet ik er natuurlijk ook een werk beschrijving bij.



Dat was het weer voor deze week met de ideeen. Ik voel mij ook lichamelijk weer wat beter dus van de week ga ik weer aan de slag en komt er weer creativiteit van mij zelf op het blog. Fijn weekend

vrijdag 12 april 2013

Ideeen

Uilen

Het is wat stil op hippe huisvlijt, de hele winter heb ik iedere griep en verkoudheid weten te mijden. Tot vorige week. Mijn nichtje Imme kwam bij ons logeren. We hoorde al van haar vader dat hij zich niet zo lekker voelde, de volgende dag bleek haar mama te zijn gevloerd en die zelfde nacht ging ook Imme. En de dag dat wij haar weer terug brachten gingen ook ik en mijn man.En nu heb ik er nog een ontsteking ergens in de luchtwegen bij, heerlijk aan da antibiotica dus. Ik krabbel dankzij dat spul nu wel weer wat op, maar bah wat een rot griep. Creatief zit er dus even niet zoveel in maar met het labtopje op bed kan je wel leuk ideeen gaan zoeken voor het inspiratie blog.

Deze week uilen, ik vind ze zo leuk vandaar dat ik een selectie heb gemaakt van verschillende creatieve uilen uitspattingen.

Zie hier het resututaat van mijn zoek tocht.










Dit is nog maar een kleine greep van wat het internet aan uilen ideetjes heeft, ze zijn op het moment erg hot. En zoals je ziet niet al te moeilijk om te maken. Heb je nou ook een leuk uilen idee, schroom niet en deel hem met mij dan zet ik hem misschien wel als link op mijn blog. 

veel plezier met de uilen!


vrijdag 5 april 2013

ideeën

Oude truien

Snuffelend op pinterest viel mijn oog op een paar ideeën om oude truien te recyclen. Zo aan het einde van de winter heeft iedereen er blijkbaar een boel die niet worden meegenomen naar het volgende najaar, want het stikt er werkelijk van de leuke suggesties. Ik heb hieronder een schifting gemaakt van dingen die ik erg leuk vond. En een aantal daarvan gaat in de toekomst zeker worden uitgevoerd.



Lampenkap

 Armbanden

 Weelderige kussens

superbag 


Knuffels 


heerlijke deken voor op de bank



Of leuke kinderkleding

Ik heb deze greep aan ideeën bij pinterest vandaan gehaald, ik heb in de zoekbalk op "old sweater" gezocht, en er kwamen zoveel leuke dingen voorbij. Onder andere deze site met nog heel veel meer ideetjes.

Wanneer de kou voorbij is ga ik ook eens met onze oude truien aan de slag, ik houd jullie op de hoogte. en post de creaties wanneer ze af zijn.