Pimp and upcycle your life

Bij hippe huisvlijt vind je allerlei leuk ideeën om je interieur, kledingkast, eten, cadeautjes en wat je nog meer kunt verzinnen in je leven een persoonlijke touch te geven. Een beetje recycling en een beetje van jezelf. Ook als je zelf niet handig bent is het mogelijk om een van de voorbeelden in bezit te krijgen, je kunt dan contact met mij opnemen en in overleg bepalen we dan de prijs en maak ik het voor je.

vrijdag 31 mei 2013

Kransen

Zomerse krans

Het werd echt weer tijd voor een nieuwe krans op de voordeur. De koningin hing er nog steeds. Het was wel ff zoeken naar wat ik er voor in de plaats zou gaan hangen. Het is nogal stil op het moment wat betreft feestdagen in deze tijd van het jaar. En aangezien geen krans volgens mijn man geen optie is: hij is er zo aan gewend dat er iets hangt. Hij ziet niet wat er hangt maar toen ik de koningin had verwijderd, was hij wat van slag en vroeg zich af of de krans soms was gestolen.

De nieuwe versiering voor de voordeur is dus deze keer zomers geworden; ik hoop dat het jaargetij zich er wat van aantrekt en daardoor zichzelf eens laat zien.

Wat heb je nodig voor deze krans:


  • Een slinger groen (kan een boa zijn maar ik heb een slinger uit de feestwinkel gehaald die nog het meest weg heeft van een slinger die je in de kerstboom hangt maar dan zonder de glim);
  • Gekleurde stof (ik heb rose tricot en verschillende kleuren vilt gebruikt);
  • Een kale krans (b.v. bij de bloemenwinkel, maar Blokker, Action of soortgelijke winkels hebben ze ook)
  • Naald en draad;
  • Een lint om hem op te hangen.

Als eerste heb ik de slinger helemaal rond de krans gedraaid, totdat hij helemaal was bedekt met groen "gras". Toen kwam het klusje om de bloemen te maken, uit het rose heb ik grote cirkels geknipt. En uit de verschillende kleurtjes vilt allemaal net iets kleinere cirkels. De kleine cirkel heb ik op de iets grotere rose geplaatst en door middel van een cirkel aan elkaar gestikt, zoals je kunt zien op de tekening. 




Doe het wel met wat grotere steken, want je moet het stiksel aantrekken zodat er een bloemetje met een gekleurd hart ontstaat. 

Als tip wil ik nog meegeven om de krans voor je neer te leggen en dan de bloemetjes er los op te plaatsen zodat je kan zien wanneer je er genoeg hebt. 

Toen ik eenmaal tevreden was met de compositie, ben ik ze met naald en draad gaan bevestigen aan de krans. Nog een lint aan de bovenkant en onze voordeur heeft weer stijl.









donderdag 30 mei 2013

Ideeën

Versier je muur met behang: maar dan anders

Helemaal de trend tegenwoordig gepimte muren. Een behangetje op de muur of een likje verf is meestal zo bedacht. En ook vaak heel erg leuk en geeft de ruimte die je hebt aan gepakt een heel eigen uitstralling. Maar soms ja soms wil je wel eens wat anders of passen de overige witten muren niet mij je gepimpte muur. En om nou alles in de heftige kleur of dat drukke behang te doe is dan iets te veel van het goede. Vandaar dat ik het web weer eens heb rond gespeurd om te kijken wat de crea-bea's onder ons voor leuke ideeën hebben wat betreft de muren in onze huizen.

Klik op de tekst onder aan de foto's en je komt op de site van de betreffende crea-bea. En die leggen je uit hoe je het het beste kan doen.





Kinderkamers zijn natuurlijk bij uitstek geschikt voor dit soort creatieve uitspattingen hier onder een aantal ideeën.




Ik vind het zelf het leukste om het zelf te maken, mocht je dat nou net te moeilijk vinden dan zijn er ook een heleboel bedrijfjes die decoraties voor jou maken uit restjes behang. Zoals bij de afbeelding hier onder. Maar je kan er natuurlijk ook een kijkje gaan nemen puur te inspiratie.



Wat ik bijzonder vind is dat je met een simpel silhouet zo veel effect kan bewerkstelligen. Moet je toch eens kijken hoe ontzettend leuk.





Dit blog begon als een ideeën blog over wat je kan doe met behang maar ik kan het niet laten jullie ook wat suggesties te geven van gepimpte muren met verf.







Heb jij nou ook een super idee om een muur mee te versieren geef hem aan mij door en misschien zet ik hem er dan bij.


vrijdag 17 mei 2013

Ideeën

Creëer je eigen designservies

Ik heb het zelf ooit eens gedaan, een simpel wit servies (in mijn geval een taartset) bewerken tot een eigen uniek servies. Vandaar dat ik dacht laat ik eens op het web gaat speuren naar ideeën van andere. Het servies dat ik gemaakt had is een beetje moeilijk om zelf thuis te maken, ik had toentertijd de beschikking over een zelfdruk werkplaats en een keramiek oven. Ik zal het servies binnenkort fotograferen, maar voor nu heb ik ideeën op gezocht die wel makkelijk thuis gemaakt worden. Bij de meeste word er op de website waar ik ze vandaan heb gevist ook een uit gebreide werkbeschrijving gegeven. Klik op de link onder de foto en je kan het zelf thuis ook doen.

Toen ik dit servies tegen kwam dacht ik wou, ik wil weer eens iets met keramiek doen.


Hier bijvoorbeeld een strakke zwart wit tekening met kleurvlakken uit de losse pols.


Bij het volgende servies hoef je geen groot teken talent te zijn, makkelijk afplakken en met een grote kwast aan de gang gaan. En je krijgt iets heel hips van bijvoorbeeld een simpel servies gekocht bij de kringloop.

Wil je liever lekker doodle, zelf allemaal verschillende kopjes en bord kan je zo samen voegen en een heel eigen servies creëen.




Heb je nou meer met teksten dan met tekeningen dan is dit misschien meer voor je. Neem je favoriete boek, gedichten, songteksten of je recepten en schrijf het op de rand van simpele witte borden.


Of ga heel grafisch te werk.


Hier een uitgebreide tutorial met verschillende technieken, kijk er eens naar

Je kan je natuurlijk ook laten inspireren door kunstenaars, op web kwam ik dit designservies tegen. ik vond het zo grappig da ik er toch over na zit te denken om zelfs ook zoiets te gaan maken. 

Servies van Boguslaw Sliwinski, maar met wat inspanning moet dit toch ook te maken zijn

Een andere optie is om het oude servies van oma te gaan pimpen, ik vond een aantal hele leuke ideeën op het web. Zo word oud wel heel hip.






Op heel serviezen zit ook een werkje in de vorm van een reliëf, je kan het voor lief nemen en niks mee doen. Een ander idee is op het reliëf te accentueren zoals bij het volgende voorbeeld is gedaan.



Er zijn verschillende materialen om servies mee te versieren, Hier zijn bijvoorbeeld porseleinstiften en porseleinverf te koop en mocht je glazen nou ook in de zelfde stijl willen decoreren dan kan je dat doen met bijvoorbeeld deze glasverf in een volgend ideeen blog zal ik daar een aantal inspiratie ideeen over plaatsen samen met handige tutorials.

Ik hoop dat jullie ook zo geinspireerd zijn,  laat mij weten wat je heb gemaakt of al hebt gemaakt. Misschien zet ik jou creatie samen met link er wel bij.


vrijdag 10 mei 2013

Ideeën

Lego

Ik vind het toch wel het beste en leukste speelgoed dat er bestaat. En met mij heel veel kinderen. Mochten wij ooit verblijd worden met de komst van een tweede zoon dan hoop ik ook dat deze groot lego fan word en ik vanallerlei leuks kan doen met zijn slaapkamer. Zo her en der snuffelend op het web onder andere bij ikeahackers zag ik allerlei ideeen van mensen die ze zelf hadden gemaakt met het thema Lego. Dit bracht mij op het idee om het een en ander uit te gaan zoeken en er een leuk selectie van te maken om je kinderen te verblijden met een bijvoorbeeld een Lego slaapkamer, party of andere dingen.






De link kon ik niet vinden hij stond op pinterest, maar met een oude klok moet hij te maken zijn

Ook deze komt van pinterest, helaas geen werkbeschrijving of link



Naast ideeen voor een lego kamer zijn over het hele web mensen geinspireert om Lego feestje te geven. Ik kan het niet helpen om daar ook wat voorbeelden van te geven. Die kleine en grote jongens zijn namelijk ook wel eens jarig.

Dat vraagt om Taart
Niet een echte werkbeschrijving, maar deze persoon heeft hem denk ik gemaakt





Maar het web heeft ook genoeg te bieden voor de inmiddels volwassen legofan.




Als laatste kan ik het niet laten om ook wat verkleed-ideetjes te laten zien, carnaval en helloween kom maar op.



Voor nog meer inspiratie kijk eens hier


Er is nog zoveel meer maar ik houd het hier even bij, ook omdat er veel ideeën zijn maar niet allemaal met een goede tutorial. Snuffel vooral op pinterest en laat je eigen inspiratie de vrije loop. En heb jij nou iets heel gaafs met een goede tutorial laat het mij weten en waarschijnlijk plaats ik hem er met link bij.