Pimp and upcycle your life

Bij hippe huisvlijt vind je allerlei leuk ideeën om je interieur, kledingkast, eten, cadeautjes en wat je nog meer kunt verzinnen in je leven een persoonlijke touch te geven. Een beetje recycling en een beetje van jezelf. Ook als je zelf niet handig bent is het mogelijk om een van de voorbeelden in bezit te krijgen, je kunt dan contact met mij opnemen en in overleg bepalen we dan de prijs en maak ik het voor je.

vrijdag 21 juni 2013

Ideeën

Doe het zelf design

Het was de bedoeling dat ik een groot ontwerper zou worden, de weg er heen was ook al helemaal uit gestippeld. En ik volgde hem braaf. Eerst mijn opleiding aan het CIBAP suc6 vol afgerond. En door naar de academie in Arnhem om daar 3D Design te gaan studeren. Helaas werd ik ik het tweede jaar van de studie ernstig ziek en was ik genoodzaakt te stoppen. Maar nog altijd ben ik zeer geintereseerd in mooie ontwerpen. Al moet ik zeggen dat de laatste jaren ik meer de richting van recyclen opga (maar ja dat is waarschijnlijk wel duidelijk geworden door dit blog). Toch blijft het een sport om alles wat ik maak er goed uit te laten zien, het liefs op zo'n manier dat mensen denken dat het van een grote ontwerper is of dat ik super goed ben in het vinden van de juiste winkels en daar mijn spulletjes haal. Terwijl ondertussen alles zijn oorsprong vind in de kringloop, marktplaats, de stoep waar men zijn grofvuil aanbied of mijn nieuw gevonden weggeefhoek op facebook. En natuurlijk mijn chaotische crea bea brein.

Want naast dat het veel leuker is om alles zelf te maken, de voldoening die het geeft daar kan geen winkel sessie tegen op. Is het ook een stuk fijner voor de portomonee. Zeker in deze tijden van crisis is het niet voor ons weggelegd om alles maar nieuw aan te schaffen. Vandaar dit ideeën blog over doe het zelf design. Ik heb het web af gezocht naar voorbeelden van zelf gemaakte spulletjes en daarbij een voorbeeld gezet van een ontwerpen of ontwerpgroep die zo iets gelijks hebben bedacht en gemaakt.

Bij de zelfmaak versie staat ook de link naar de werkbeschrijvingen zodat je zelf aan de slag kan.

Vooral op het gebied van lampen kwam ik veel voorbeelden tegen van de dure design versie versus de doe het zelf variant. Laten we eens een kijkje nemen



En kijk hier een voorbeeld dat er veel van weg heeft er heel makkelijk zelf te creëren is


Of neem nou deze potlamp van Piet Hein Eek


De lamp hier onder pas volledig in mijn straatje, maar helaas niet in mijn buget.



Gelukkig vond ik twee leuke ideeën om het zelfde effect te krijgen maar dan met behulp van tweedehands en de IKEA.




En wat dacht je van deze Design Klassieker, met ook weer de home made variant er onder.





Ik heb mij al gewaagd aan een doe het zelf design kijk maar naar het voorbeeld hieronder.



Of gebruik oud servies.


Er staan op internet heel veel plaatjes van lampen gemaakt van theekopjes, helaas de hele mooie foto's hebben geen goede werkbeschrijving er bij. Een iets mindere foto dan maar maar wel een filmpje met hoe je hem zelf kan maken. Ik denk dat jullie daar meer aan hebben dan een pracht van een afbeelding.


Naast lampen kwam ik ook nog een aantal andere ideeën tegen om voor een prikkie design in huis te halen. Sommige DIY versies zijn ook nog eens veel mooier dan de design versie. Het enige verschil is dat je er even wat uurtje werk in moet stekken. Neem nou deze vaas



Eerlijk gezegd heb ik liever, deze hieronder.



Of deze krukjes, ik was helemaal verbaasd over wat je blijkbaar met een autoband kan doen.


Hartstikke leuk in je huis en een heerlijke bezigheid voor 's avonds op de bank, als je ze gaat maken.




Deze kennen jullie natuurlijk al een favoriet van mij om aan mensen cadeau te doen. En je hebt heel snel een mega leuk effect. mijn beesten potjes. Als eerst de variant waar ik mijn inspiratie vandaan haalde. Oke ik heb ook een paar allesie's in de keuken staan, ooit stage gelopen waar we die potten verkochten en ze toen gekregen van mijn stage bedrijf, maar de Lynn versies die er naast staan doe er niet voor onder.






Het onder staande voorbeeld staat ook al heel lang om mijn lijstje om te maken, helaas is het er nog niet van gekomen. Op een of andere manier heb ik het altijd druk, druk, druk. Maar als ik hem heb gemaakt komt hij zeker op het blog.


Zelfs hele tafels zijn home made te maken, kijk maar eens hier naar. Je moet er denk ik wel wat meer energie in stoppen maar als ik naar het eindresultaat kijk is dat het zeker waard





Maar kleinere meubeltjes kunnen natuurlijk ook, neem deze nou.


Maar dan met behulp van IKEA



Ik vind het werkelijk geweldig wat je met wat creativiteit allemaal voor elkaar kan krijgen. Ik ben dan ook heel benieuwd of jullie wat gaan maken. Of misschien nog een mooie doe het zelf design idee hebben bedacht. Ik zou ze graag aan het blog willen toevoegen. Laat het mij weten. Heel veel suc6.


donderdag 13 juni 2013

Ideeën

Foxy vossen

Ik dacht dat we ze allemaal wel hadden gehad, de uilen, de hertjes maar nee er word eindelijk ook aan kleine jongetjes gedacht. Want ik bespeur al een tijdje de vossen trend. Ik ben al wat langer aan het zoeken naar leuke voorbeelden, maar zoals dat gaat met een beginnende trend je moet even wachten op goede tutorials. Er was wel veel te vinden maar allemaal dingen die je kant er klaar kon kopen. En daar is dit blog nou net niet voor, hier wil ik alleen zelf maak ideeën op hebben. Maar het web begint vol te stromen met mensen die leuke dingen hebben gemaakt. En die zo aardig zijn die met de rest van de wereld te delen. Ik heb de in mijn ogen leukste tutorials en patronen uit gezocht.

Als eerste wil ik beginnen met de dingen voor kinderen, aangezien de trend volgens mij daar begonnen is.

Want wie wil er nou niet zulke stoere vossen op zijn kamer, of in de garderobe.



Ik ben zelfs een tutorial voor een lamp tegen gekomen, Je hoeft natuurlijk geen vos te maken met wat creativiteit kan elke knuffel een lamp worden. Houd er wel rekening mee dat je led verlichting gebruikt, en ik zelf zou de lamp ook behandelen met brandvertragende spray. Maar leuk is ie wel.



Ik vond ook heel wat werkbeschrijvingen voor verkleed kleding en warme mutsen, voor kinderen maar ook ook voor volwassenen.





Wat dacht je van deze warme must met cool.



Deze sjaals zijn meer voor de wat grotere onder ons maar je kan het patroon natuurlijk altijd verkleinen voor de jongere vossen freaks.



Met deze applicatie tutorial kan je natuurlijk alle kanten op, shirtjes, vestjes maar ook tassen, gordijnen of wat dan ook geef je een complete make-over.


Nog wat voorbeelden van tassen.





Of neem een paar "oude" schoenen onder handen.


Als je kind nou helemaal verliefd is op vossen geef dan een vossen feestje, verkleed hem of haar als vos en bak de heerlijkste koekjes en taartjes.






Zo zie je maar weer wat een creatieviteit er op het web te vinden is, heb je nou zelf iets leuks gedaan met vossen en heb je een leuke tutorial geef hem door en misschien zet ik hem er wek bij. Het is een wat nieuwere trends dus ik denk dat er nog heel veel ideeën op het web bij gaan komen.


zaterdag 8 juni 2013

Give-away

Pot met Lego speedboot

Ik vind het tijd worden voor mijn eerste give-away.

Ik heb een tijdje geleden weer eens een leuke pot gemaakt, deze keer met een speedboot van lego. En ik dacht weet je wat ik geef hem weg aan mijn volgers. Het gaat als volgt in zijn werk, Laat een reactie achter in het reactie scherm, doe dit niet anoniem anders kan ik geen contact met je opnemen als je hem wint. Over 4 weken ( op 6 juli 2013) stop ik alle namen dan in een bak hussels ze goed door elkaar en trek daar een gelukkige winnaar uit.




Ik moet helaas wel een maar aan de give-away stellen, ik verstuur hem alleen binnen Nedeland (Belgie of duitsland kan ook nog net). Dit ivm de kosten maar vooral vanwege de breekbaarheid van een glazen pot. Groetjes Lynn Van Hippe-huisvlijt.

woensdag 5 juni 2013

Ideeën

Pimp je schoenen

Opleuken, pimpen, verbouwen na zoveel op het web te hebben rond gespeurd ben ik er echter dat werkelijk waar alles in je eigenstijl gecreeërd kan worden. Dus waarom niet ook je schoenen.

Mijn oog viel een tijdje geleden op een aantal kunstenaars die prachtige dingen deden met schoen, zoals deze van taylor says



Of deze van Figgieshoes. Hand beschilderde bruidsschoen, echt prachtig.


Bij het zien van deze juweeltjes, kreeg ik gelijk zin om mijn heels ook onderhanden te nemen. Ik weet het niet iedereen snapt de fasinatie omtrend schoenen, ik denk dat er een speciaal gen is dat je er gevoelig voor maakt. Maar ik hou van die dingen, ik zou zo graag weer op hoge haken willen kunnen lopen. Maar helaas mijn benen worden steeds slechter zodat ik er allen nog maar zittend mee overweg kan. Wat ik dan ook gewoon doe en voor het lopen een paar ballarina's in mijn hutkoffer handtas prop. Probleem opgelost

Maar voor nu terug naar de schoenen, ik weet niet of jullie wel op mijn biecht zatten te wachten. Ik dacht als kunstenaars zulke mooie dingen maken dan moet er meer te vinden zijn op het web. En ja hoor, ik ben blijkbaar niet de enige met het gen. Hieronder volgen een paar leuke tutorials om creatief met je "oude" schoenen om te gaan. Zodat ze weer door kunnen voor een volgende ronde.

Als eerste een tutrial om ook je zolen te beschilderen a la louboutin, of maak er net als de boven staande kunstenaars een mini schilderij op


Ik kon niet achter halen van wie deze werkbeschrijving is, maar in ieder geval bedankt.

Bij de volgende leggen ze je ook uit hoe kleur toe te voegen aan je zolen maar dan weer anders.



Deze is ideaal voor een zomerse miskoop, of bandjes die te erg beschadigd zijn.




De volgende link heet een uit gebreide beschrijving om je schoenen helemaal bij je nieuw gemaakte jurkje te laten passen.



Ik heb gemerkt bij de kleine meisjes in mijn omgeving dat, wanner je het schoenen gen hebt. Het al jong tot uiting komt dus de volgende voorbeelden zijn ook erg leuk voor kids.

Neem deze nou, cute.



En nog zo eentje


Als laatste nog een briljante oplossing voor die Oooo zo nodig maar lelijke regen laarzen. Ik ga het zeker doen met mijn herfst exemplaren.


Op het web zijn nog veel meer ideeën, maar ik vond dit de leukste. Heb jij nou ook een idee waarvan je vind dat het niet mag ontbreken laat het mij dan weten.