Pimp and upcycle your life

Bij hippe huisvlijt vind je allerlei leuk ideeën om je interieur, kledingkast, eten, cadeautjes en wat je nog meer kunt verzinnen in je leven een persoonlijke touch te geven. Een beetje recycling en een beetje van jezelf. Ook als je zelf niet handig bent is het mogelijk om een van de voorbeelden in bezit te krijgen, je kunt dan contact met mij opnemen en in overleg bepalen we dan de prijs en maak ik het voor je.

woensdag 31 juli 2013

Give-away

Het 100ste blog!!!!!!

Dit is het 100ste blog dat ik schrijf, een mijlpaal en een mijlpaal moet gevierd worden. Ik heb er over na zitten denken wat voor give-away zal ik maken, maar ik ben op een beter idee gekomen, jullie mogen kiezen. Is er iets kleins dat je graag zou willen, een kussen, een voorraad pot met beestjes, een kaars of iets anders van het blog. De meubels en lampen zijn trouwens uitgesloten van deelname, of daag je mij uit om iets te maken dat jij zelf in je hoofd hebt, bijvoorbeeld een patchwork kussen of beschildert servies. Uit de leukste inzending loot ik de gelukkige en ga in overleg met jou aan de slag. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om op deze manier het 100ste blog te vieren. De inschrijving loopt een maand dus op 31 augustus maak ik de winnaar bekent en ga ik aan de slag.




maandag 22 juli 2013

Lekker eten

Taart voor mijn 40 jaar geworden, pieffie

Mijn lieve man Siebe werd vorige week 40, een mijlpaal. We vierden het feest op het strand bij een strandtent. Wat achter af een goed idee bleek het was snik heet. Daan en ik hebben ons weer uitgeleefd met taart, deze keer wel vier lagen hoog.

We hebben voor deze strand-taart vier taarten gebakken met mix voor biscuit kapsel. Een paar weken daar voor hadden we ons zelf al blij gemaakt met nieuwe bakvormen van fat daddios. Dus dat was deze keer een stuk minder gepiel met op maat snijden e.d.

Omdat er nu 4 taarten op elkaar moesten blijven staan en we het geheel nog moesten vervoeren naar de strandtent hebben we in deze versie gebruik gemaakt van een soort van "hei-palen". Je kan daar speciale stokjes voor aanschaffen. Ik persoonlijk gebruik het liefs chocolade stokjes die ik zelf bij de Albert Hein koop. 



Mocht je dan een taart voor iemand anders maken zit je niet met het feit dat ze jou de hei-palen nog terug moeten geven, en het is nog veel lekkerder ook.

Hoe dan ook in de onderste drie taarten hebben we de paaltjes gestoken, nog voor we de botercreme en fondant er om heen hebben gedaan, maar na dat we de taarten hadden gevuld met jam en botercreme. Op de foto zie je waar we ze hebben gestoken, en daarna op maat hebben gesneden.



Wat wij deze keer niet hebben gedaan maar de volgende keer zeker gaan doen is alle taarten op een passend karton zetten en dan op elkaar stapelen. Want nu zakte de taart nog steeds een beetje scheef. Wat vooral kwam door het gewicht van de versiering, maar met karton had het een stuk minder geweest.

Vervolgens hebben we alle taarten bekleed met een mik van verschillende kleuren blauw en witte fondant. Eigenlijk als of het de zee is (zie ook de schildpadden-taart). Als afwerking hebben we botercreme blauw gekleurd en langs de onderkant van elke taart gespoten, en hier een blauwe chocolade krul op geplaatst, kan je die nou niet vinden een zilvere-parel staat ook heel mooi. Toen kwam de grote uitdaging, vooral gezien de hitte. Het door de midden snijden van de chocolade frutti di mare, ik heb ze bij de Lidl gekocht volgens mij zijn ze daar namelijk het voordeligst.



Het is gelukt al werden ze op een gegeven moment te warm en heb ik ze eerst weer even moet afkoelen in de koelkast. Omdat het zo warm was hoefde Daan en ik geen botercreme te gebruiken om de halve schelpen e.d vast te plakken. Maar mocht het bij jou nou niet lukken, spuit dan een dotje creme onder de halve schelp en zet hem zo vast. Terwijl ik bezig was met de schelpen heeft Daan nog een zeemeeuw gemaakt en de taart was klaar. Zelf waren we er erg tevreden mee en de jarige en zijn bezoek ook. Er waren zelfs gasten die niet geloofde dat we de taart zelf hadden gemaakt.

Voor nu het eind resultaat en een foto van het feestje.



Mijn man en zijn band.

woensdag 17 juli 2013

Lekker eten

Taarten

Druk, druk, druk. Ik kom er bijna niet aan toe om een blog te schrijven, of om aan mijn up-cycle projecten te werken. Het lijkt wel of iedereen jarig is in de zomer. Daarnaast krijgt onze, of eigenlijk mijn werkkamer een hele opknapbeurt. Er komt een nieuw kozijn in, we gaan de electra vervangen en het oude plafond, nog met riet en kalk gemaakt, hebben we er in het weekend uit gesloopt. Wat een troep geeft dat zeg.


Plafond word gesloopt

Ik ben nog wel crea bezig geweest, Kleine Lynn en Jay viereden nl hun verjaardag. En daar moeten natuurlijk taarten voor komen, dus Daan en ik hebben weer heel wat uren in de keuken gestaan. zie hier het eind resultaat voor kleine Lynn.


Het was alleen jammer dat het zo warm was, waardoor de zwarte icing nogal uitliep en Hello Kitty een beetje rare snorharen kreeg. 

Een kleine uitleg voor als je zelf ook zoiets wil maken. Het is eigenlijk heel simpel. We hebben twee bodems gebakken van biscuitdeeg en deze met een combinatie van botercreme, jam en vruchtjes gevuld. Vervolgens zijn we begonnen met de bovenste taart. Om het fondant mooi egaal te krijgen hebben we de bovenste taart in gesmeerd met botercreme. Een lap rose fondant over de gehele taart gedrapeerd, en een cirkel van lila er bovenop gelegt. Voor Kitty hebben we een plaatje op het web gevonden en uitgeprint op de juiste grote. 


Uit dit plaatje hebben we de verschillende onderdelen geknipt, en deze op stukjes uitgerold fondant gelegd, in de kleur die het onderdeel moest krijgen en vervolgens met een scherp mesje netjes uitgesneden. Mocht je toch rafeltjes krijgen dan kan je die voorzichtig "weg" halen door er met je vinger tegen de randjes te kloppen. Wij hebben er voor gekozen om alleen Hello kitty zelf haar jurk en strik op deze manier te doen en de bloemetjes met uitstekkers te verkrijgen. We hebben Kitty vervolgens op de met rose en lila taart gelegd en er met zwarte icing een rand om hen gemaakt. In de winter krijg je wel een straker resultaat, maar nu het overdag zo warm is, loopt de boel flink uit, ook al waren we in de avond aan het werk gegaan. Daarna hebben we de bloemetjes en blaadjes toegevoegd. Nog een kleine tip betreft de kleine groene blaadjes. We hebben gebruik gemaakt van de bloemensteker die we in ons assortiment hebben en de bloemblaadjes los gesneden waardoor er enkele blaadje ontstonden. De onderste laag en het randje langs de lila cirkel zijn van toefjes gekleurde botercreme gemaakt. Het is wel handig om voor iedere kleur een aparte spuitzak te hebben. Zo werk je het snelst en kan je de dotjes mooi strak tegen elkaar aan zetten.

Afgezien van de snorharen zijn Daan en ik erg tevreden, en ook Kleine Lynn riep vol bewondering: Kit, Kit! Twee jaar. Ja dan praat je in een lettergreep woorden.

Een week later was het tijd voor de twaalfjaar geworden Jay. Hij is de eigenaar van twee schildpadden en wou daarom een schildpadden taart. Zie hier het resultaat.


Voor deze taart hebben we drie biscuit bodems gebakken en deze ook weer gevuld met botercreme, vruchtjes en jam. Maar je kan er natuurlijk van alles tussen doen. De onderste taart is het water en daarom bekleed met fondant waarbij we blauw en wit hebben gemengd, maar op zo'n manier dat je kleur verschil krijgt. Zoals je op de foto kan zien. 


Op deze taart hebben we de middelste geplaatst, de middelste werd de branding en om een golf effect te krijgen hebben we botercreme gekleurd met blauwe kleurstof en ze spuitzak met wit en blauw gevuld. Hierdoor werden de toefjes half blauw en half wit, het is even gepiel om het goed in de zak te krijgen maar als je het met zijn tweeën doet, lukt het heel goed. Een houd de zak goed open en de andere schept eerst de ene zijde goed vol, tegen de zijkant van de zak terwijl je de andere kant leeg laat en dan prop je met een lepel de andere zijkant vol. Voor dat je begint met de toefjes is het wel het handigst om de bovenste taart, het zand er eerst op te zetten, dan komen de toefjes nl het mooist uit en word het niet een grote klieder zooi, dit geld trouwens ook voor de Kitty taart. Het zand hebben we ook gemeleerd gemaakt met geel, bruin en wit.


Als laatste moesten de schildpadjes er nog op, je kan ze geheel van fondant of marsepein maken, maar persoonlijk vind ik dat een te grote hap zoetigheid en je glazuur springt al bijna van je tanden met dit soort taarten. Vandaar dat wij ze hebben gemaakt van halve popcakes, helaas heb je om die te maken wel een speciale bakvorm nodig of zoals ik heb, een popcake maker.
Om ze op schildpadden te laten lijken hebben we twee kleuren fondant in elkaar gerold en daar plakjes van gesneden en die uit gerold.


Om de fondant goed te laten hechten hebben we de halve bolletjes in gesmeerd met botercreme en het plakje er omheen gedrappeert. Daarna hebben we op de plekken waar de padje moesten komen prikkers (alleen in de zijkanten, de bovenste drie kun je er op plakken met enkel botercreme) gestoken een dotje botercreme op de buikjes gespoten en de lijfjes van de schildpadjes bevestigt. Van fondant hebben we kleine punt staartjes gemaakt en hele kleine oogjes. De kopjes en potten hebben we met behulp van botercreme (die we bruin hadden gemaakt) en een spuitzak tegen de lijfjes aan gespoten.

Jay was erg blij met zijn taart, nu moeten we het weekend weer want mijn man Siebe word vrijdag veertig en zondag hebben we een feest bij een strandtent om dit te vieren. Het thema word dan ook strand. Als het resultaat net zo mooi gaat zijn als de andere taarten van deze maand, plaats ik hem en een uitleg over de versiering hier volgende week ook. En ja dan dan word het augustus, dat worden weer een hele hoop taarten, ik en Hugo (de man van Daan worden 11 augustus allebei 36) en hun tweede zoon Fay is ook nog jarig. Zucht mijn handen beginnen spontaan te plakken bij de gedachten aan zoveel marsepein en fondant. Maar ja je doet het toch voor de oe's en aa's die je krijgt van de jarige en zijn of haar visite. Dus voorlopig zullen er nog wel wat taarten van bakker's duo Daan en Lynn komen.


zaterdag 6 juli 2013

Give-away

En de winnaar is.........

Vandaag is de loting gesloten voor de Give-away van de lego speedboor pot.


Trom geroffel..............  De winnaar is Kantie Soekhoe, gefeliciteerd. Ik neem contact met je op.

Maar mensen wees niet getreurd binnenkort (denk het 100ste blog) plaats ik weer een Give-Away. Wat zouden jullie leuk vinden om voor mee te loten? laat het mij weten.

En Kantie veel plezier, ik hoop dat hij een mooi plekje krijgt.

woensdag 3 juli 2013

Kleding

Ice, ice baby

Het is even geleden dat ik een bericht plaatsten, maar ik was druk in de weer met de verzorging van Harry de cavia hij was goed ziek, en helaas is hij afgelopen maandag na anderhalve week dwangvoeren en antibiotica toch heen gegaan. 

Maar nu even wat leuks. Ik heb de jurk voor kleine Lynn af. Lynn is groot fan van witte busjes, niet omdat ze nou zo van auto's houd, maar omdat de ijscoman er een heeft. Bij ieder wit busje dat ze ziet roept ze: ijs, ijs, ijs. Vandaar dat ik een ijsjes jurk voor haar heb gemaakt met het patroon dat ik al eerde had gebruikt voor Eefke. Wil je zelf zoiets maken hier ga je naar de werkbeschrijving. Voor nu zit er niks anders op dan jullie de maga cute foto's te laten zien.



eindelijk heeft ze er nu zelf ook 1,
nu maar hopen op veel zomersedagen.