Pimp and upcycle your life

Bij hippe huisvlijt vind je allerlei leuk ideeën om je interieur, kledingkast, eten, cadeautjes en wat je nog meer kunt verzinnen in je leven een persoonlijke touch te geven. Een beetje recycling en een beetje van jezelf. Ook als je zelf niet handig bent is het mogelijk om een van de voorbeelden in bezit te krijgen, je kunt dan contact met mij opnemen en in overleg bepalen we dan de prijs en maak ik het voor je.

vrijdag 30 augustus 2013

Lekker eten

Kersen taartje

Een paar weken geleden heb ik een crea bea avondje georganiseerden voor mensen uit mijn regio en ook lid zijn van de zelf gemaakt voor een prikkie groep. Dat is een facebook groep die ik samen met een vriendin heb opgericht. Ik vertelde er een tijdje geleden over, klik hier voor het artiekel over deze groep. Aangezien mijn verjaardag er vlak voor was vond ik dat een zelf gemaakt taartje niet kon ontbreken. 

Omdat ik op het moment helemaal in de kleding stijl van top vintage bezig ben, zo getuigen ook het artikel van van de week. Leek het mij leuk om de taart met kersjes te versieren. Je kent ze wel die van vroeger, die winegums snoepjes. Voor een beschrijving van een werkbeschrijving hoe je een bol taartje maakt moet je even hier klikken. En wat betreft de versiering kijk een beetje af, leef je uit en probeer het ook eens met andere snoepjes. Nog wel 1 tip de winegums plakken niet zo goed uit zichzelf en ik denk dat dat voor bijna alle snoepjes geld. Ik heb daarom "lijm" gemaakt met wat poedersuiker en een paar druppeltjes water. Dit heb ik aan de achterkant van de kersjes gesmeerd, het kersje even met een speld (zou ook met een sate-prikker kunnen) vast gezet, totdat het geheel goed vast zat. Is hij niet leuk geworden, weer eens wat anders dan enkel fondant en marsepein.



De crea's werden er uit eindelijk inclusief mij zelf 6 dames en een heer, het was een zeer geslaagde avond. zeker voor herhaling vatbaar. Mijn tip is dan ook organiseer in je eigen omgeving ook eens zo'n avond. Vind je het lastig, probeer het dan via zelf gemaakt voor een prikkie, eventueel helpen Gea en ik de beheerders van de groep je met het opzetten van een avondje bij jou in de buurt.


 Gezelligheid, creativiteit en ideeën uitwisselen

Wel goed schuren dames

donderdag 29 augustus 2013

Beesten

Doos voor mijn doosje

Ik ben het gelukkige personeel van twee kittige dames. Twiggy, onze lapjes kat (inmiddels door haar omvang dikke tak genoemd) en Flo-tje, onze grijze dame.


Inmiddels zijn ze wat groter en Twiggy vooral dikker, 
maar dit is de mooiste foto die ik van de dames samen heb.

Onze dames zijn dol op kattenkruid, vooral Twig gaat helemaal los. met als gevolg dat ons hele huis bezaait is met dat spul. Wat weer het gevolg heeft dat ze maar weinig word verwent met haar drugs. Daarnaast is onze flo een groot liefhebber van alles wat doos, kratje, koffer en ga zo maar door is. 
Zo kwam het dat Flo zich had verschanst in een van de dozen die in de woonkamer rond zworven na een aantal internet aankopen. En ik dacht, laat ik daar een kattenkruid in doen. Het resultaat Twiggy was niet meer uit de doos te krijgen. Wel gek want met mandjes pikt ze dit niet.


Mijn man en ik vonden dit wel een fijne oplossing het zwervende kruid blijft op deze manier beperkt. Ik was alleen nog niet helemaal tevreden, want zeg nou eerlijk z'n kartonnen doos in je woonkamer? Ik heb hem dus aangepast aan ons interieur.

Wat heb ik gedaan?

Ik heb de doos als eerste met een leuk behang aan de buitenkant bekleed, o ja de flappen had ik er ook al lang af geknipt, mevrouw is iets te dik om er goed overheen te kunnen stappen, zucht..
Vervolgens heb ik de binnenkant bekleed met overgebleven vloerbedekking, omdat die van ons het heerlijk vinden om hun nagels te "slijpen" aan onze vloerkleden, oke ze blijven wel van muren en meubels af das dan wel weer fijn.

Het eindresultaat is nog beter dan ik mij had kunnen bedenken, de dames zijn er beide heel erg blij mee en "slijpen" nu zelfs hun nagels in de doos. Als het suc6 zo groot blijft word het volgende doosje van hout, maar voor nu mogen ze even met dit exemplaar spelen.




woensdag 28 augustus 2013

Ideeën

Aardbeitjes en kersen

Een aantal weken geleden kwam ik een ongelovenlijk leuke site tegen. En ik heb besloten daar voortaan mijn kleding te kopen topvintage heet de winkel. Ik heb vorige zomer al een jurk gekregen in de rocke billy stijl, misschien dat jullie hem nog herrinden in januarie poste ik er een berichtje over. Hoe dan ook deze stijl gaat vaak gepaard met kersen en aardbeiden assoires. En ik moet toegeven ik word altijd blij van dingetjes met deze vrolijke vruchtjes. Vandaar dat ik dacht ik wijd er een ideeën blog aan. Zodat je ze zelf kan maken.


Allereerst ideeën om zelf sieraden te maken om jou rocke billy jurk nog stylevoller te maken





Bij het volgende idee staat geen goede werkbeschrijving, maar als ik het zo zie moet je dit met fimo klei kunnen maken of je maakt zelf koud porselein. En hier kan je aan de stekers komen, en nog veel meer onderdelen om zelf sieraden te maken, ze heeft bv ook de clips voor je oren en die kan je dan weer gebruiken voor de kersjes op je schoenen.










Ook voor de kleinetjes is er veel leuks te maken.



Er is nog veel meer op het web te vinden, helaas kwam ik niet zoveel tegen met echt goede tutorials. maar je kan altijd zelf een kijkje nemen, en met stof, klei of wol zelf aan de slag gaan en het proberen na te maken. En heb je er nou een goede werkbeschrijving bij, laat het mij weten en wie weet vind je een link naar jou blog, hier terug.

Naast sieraden zijn er ook nog leuke woonascoires te maken.

Neem deze nou.


stijlvol in de keuken

Op de markt vind je vaak hele leuke stofjes, ook met kersen en aardbeien. Dat is dit schort natuurlijk wel heel erg leuk. Helaas kon ik geen gratis patroon vinden, maar ik heb hem er wel opgezet omdat hij wel heel erg leuk is.



Als speelgoed of voor de sier, aardbeitjes

Ik heb mij op het web ook rot gezocht naar een patroon voor leuke kussens in de vorm van een aardbei en een paar kersen, maar helaas een hoop foto's maar niemand die het patroon of de werkwijzen wil delen. Van de winter wanneer het wat lastig is om met de meubels aan de slag te gaan zal ik eens kijken of ik een paar leuke patronen kan maken.

Maar ook vrolijke feestjes met een thema zijn zeer geschikt voor aardbeien en kersen neem hier maar eens een kijkje.

Via deze link nog meer ideeën

Ook is er op het web genoeg te vinden om te maken met echte aardbeien en kersen. neem nou de onder staande links







Of heerlijke koekjes en taarten met kersen een aardbeitjes als inspiratie.


Zelf ben ik ook al aan de slag gegaan met het kersen thema, binnenkort komt ook de werk beschrijving. maar voor nu enkel een foto van mijn kersen taartje. 

de link naar het blog met uitleg komt hier nog.



Zoals altijd is er op het web nog veel meer te vinden, maar helaas ontbreekt het vaak aan een goede werkbeschrijving. heb jij nou een goed idee en een fijne tutorial laat het mij weten en waarschijnlijk zet ik hem er dan bij.

zondag 25 augustus 2013

Bloemen en planten

Kruidige klompjes

Het heeft even geduurd voor ik weer tijd had om een blog te schrijven, al die verjaardgen, pffffff. En dan hadden we ook weer een sterf geval: Cateautje het vrouwtje van Harry is haar man achter na gegaan. We hebben ook weer een nieuwe huisgenoot aangezien Lotje je nu wel erg alleen was, mag ik jullie voorstellen aan Pien.


Mijn man, zondag morgen met Pientje

Dan nu naar het crea werk waar ik uiteindelijk tijd voor heb gevonden.
Wij hebben een geweldig huis met een niet zo'n geweldige keuken. En das jammer zeker voor iemand zo als ik, iemand die houd van koken en rommelen in de keuken. Wat ik naast het ruimte gebrek, de lelijke deurtjes, kleur en de stomste plek die je een vaatwasser kan geven in deze keuken erg jammer vind, is het feit dat ik niet echt een vensterbank heb om verse kruiden in te kunnen zetten. Maar ik heb een oplossing gevonden. 

Een gordijnroede van de IKEA, klompjes en een aantal spuitbussen in leuke kleuren. Zie hier het resultaat.



De gordijnroede heb ik halverwege ons raam bevestigd, en de klompjes in verschillende kleuren gespoten. Ik heb klopjes van aardewerk genomen, omdat dat minder snel gaat rotten. Maar mocht je die nou niet kunnen vinden, werk dan ook de binnenkant van de houten klompjes goed af. Ik heb kleurtjes uit gekozen die ik erg leuk vind maar alles is natuurlijk mogelijk, je kan ze ook nog eens heel sierlijk bewerken met je eigen schilderwerk. Of neem kantjes, strikjes, kraaltjes en glitters voor de afwerking. leef je vooral uit. Ik zelf heb het wat simpeler gehouden, gewoon om dat ik dat het beste vond passen bij bijvoorbeeld mijn kleurige voorraadbussen die ook in de keuken staan.




Ik vind het erg leuk geworden, en heel handig voor tijdens het koken. Ik hoef nu niet naar het balkon voor mijn kruiden die ik tijdens het koken nodig heb.

zondag 11 augustus 2013

Lekker eten

36 jaartjes oud!

Vandaag ben ik 36 geworden. gisteren heb ik het al gevierd. En Ook al hield ik het dit jaar wat klein. ik moest toch een taart hebben. Eentje met stijl, eentje die helemaal Lynn uitstraalde. volgens mij is het gelukt.

Ik en mijn taart

Ik word toe gezongen, zijn mijn nichtjes niet leuk?

De werkbeschrijving:

Als eerste hebben Daan en ik 2 cakes gebakken met biscuitdeeg en botercreme gemaakt. Toen de cakes klaren waren en waren afgekoeld heb ik deze in plakken gesneden. Terwijl ik daar mee bezig was heeft Daan een ronde schaal (roestvrijstaal van de ikea) bekleed met huishoudfolie. Daarna zijn we de schaal gaan vullen met plakken cake die we aan elkaar plakten met botercreme. Voor een lekkere smaak hebben we er ook nog jam tussen gedaan, let wel op dat de jam niet aan de buiten kant van je taartje komt, anders word je fondant of marsepein sompig.

Op de foto's kan je ongeveer zien hoe wij het hebben gedaan.



Als de hele schaal is gevuld dek je hem af met huishoudfolie wat je er heel strak omheen trekt en laat je het geheel een half uur op stijven in de koelkast.
Toen de taart klaar was om hem er uit te halen hebben wij er voor gekozen om hem op een zwart bord te zetten. Op deze manier leek het taartje samen met de zwarte fondant net een hoedje.
De fondant hebben we deze keer bewerkt met een roller met sterren er in, waar je wel op moet letten met zo'n roller is dat je de druk overal het zelfde houd anders heb je niet overal goed je figuurtjes in staan.
Het sterrenpartoon

Na dat de fondant er goed opzat, zijn we met verschillende kleurtjes rose sterretjes gaan uit stekken en hebben ziet op het zwarte fondant gelegd. Tip voor als ze niet goed willen plakken, neem een klein beetje poedersuiker en een druppel water. meng dit goed en gebruik het als lijm. wees er niet te schuttig mee want anders word je fondant of marsepein sompig.

Als laatste hebben we nog een rose rand met strik voor de afwerking gemaakt. en mijn taartje was klaar.
Het hoedje

donderdag 8 augustus 2013

Ff tussen door

Facebook

Al een tijdje ben ik lid van verschillende Facebook groepen, voor ruilen en weggeven. Op dit manier ben ik al aan een aantal leuke dingetjes gekomen om mijn creativiteit op uit te leven. Zo zijn wij al een pracht van een tafel rijker, en is mijn verzameling behangetjes flink gegroeid. Kom maar op met die illy-blikken en meubels ik heb weer heel veel leuke motiefjes. Maar naar mate ik langer rond snuffelde op die groepen kwam ik er achter dat er veel meer mensen op allerlei leuke manieren bezig zijn met duurzaamheid en oud en gebruikt een nieuwleven geven. Vandaar dat ik en een van mijn Facebook vriendinnen een nieuwe groep op Facebook zijn begonnen  Zelf gemaakt...... voor een prikkie via deze groep kun je ideeën op doen, leuke dingen tegen een redelijke prijs kopen of je eigen maaksels aanbieden tegen materiaal kosten en iets extra's voor het gebruik van bv je naaimachine. Het is niet commercieel het is echt voor de hobbyist die soms denk: Mijn hobby is zo leuk maar ik heb werkelijk waar overal mijn eigen knutsels staan en ik weet niet waar ik het nog moet laten.

We zitten nu bijna tegen de 400 leden aan en nog iedere dag krijg ik verzoeken van mensen die ook lid willen worden. De groep is openbaar te bekijken maar wil je zelf ook een bericht plaatsen dan zul je lid moeten zijn. Ik zou zeggen kom eens een kijkje nemen op zelf gemaakt... voor een prikkie.